Ga naar de inhoud

Algemene voorwaarden


Algemene huurvoorwaarden


Bed & Breakfast Chez Nous
Lieu dit Chalameyroux
63750 Messeix

Versie: maart 2024


Bed & Breakfast Chez Nous hanteert onderstaande algemene voorwaarden. Deze zijn van kracht vanaf het moment van reservering tot en met het verblijf in Bed & Breakfast Chez Nous.

Definities.

Eigenaar:        Jan van Buiten en Trijnie Helfferich.

Beheerder:     vervanger bij afwezigheid van de eigenaar.

Gast:               hoofdgast en medegasten die in Bed & Breakfast Chez Nous verblijven.

Algemeen.

1.    De hoofdgast dient 18 jaar of ouder te zijn, is verantwoordelijk voor zijn of haar medegasten, moet een vaste woon – of verblijfplaats hebben en een geldig identiteitsbewijs bij zich hebben.

2.    De prijzen van de kamers staan op www.benbcheznous.nl  Prijzen zijn inclusief: ontbijt, handdoeken, washandjes, gastendoekjes, badjassen, opgemaakte bedden, water, elektriciteit en eindschoonmaak.

3.    Bed & Breakfast Chez Nous is helaas niet geschikt voor mensen in een rolstoel.

4.    De kamers zijn geschikt voor een maximale bezetting van twee personen.

5.    Gebruik door derden van het verblijf is niet toegestaan.

6.    Bezoekers mogen niet zonder toestemming van de eigenaar of beheerder en zonder bijbetaling overnachten in Bed & Breakfast Chez Nous.

7.    Huisdieren zijn in Bed & Breakfast Chez Nous niet toegestaan.

8.    Er is geen mogelijkheid om te pinnen in Bed & Breakfast Chez Nous.

9.    Bed & Breakfast Chez Nous is rookvrij. Buiten mag wel gerookt worden.

10.  Wij gunnen onze gasten een onbezorgd verblijf. Wij dragen echter geen verantwoordelijkheid voor verlies, diefstal, ongelukken, persoonlijke blessures, medische kosten of schade aan goederen veroorzaakt door persoonlijke onoplettendheid of door omstandigheden buiten ons bereik.

11.  Uiteraard verwachten we dat onze gasten eventuele beschadigingen, vermissingen bij ons melden. Eventuele kosten worden in rekening gebracht.

12.  Bed & Breakfast Chez Nous is niet aansprakelijk voor storingen in en om de accommodatie zoals uitval van stroom, wifi, watervoorzieningen en technische installaties.

13.  We verwachten dat onze gasten instructies van de eigenaar of beheerder opvolgen.

14.  De eigenaar of beheerder kan gasten, bij overtreding van deze Algemene Voorwaarden en bij ongepast gedrag, met onmiddellijke ingang de toegang tot Bed & Breakfast Chez Nous ontzeggen en/of weigeren, zonder nadere mededeling en opgaaf van redenen en zonder restitutie van de verblijfskosten.

15.  De administratie van de eigenaar is bepalend bij onderling meningsverschil tenzij de gebruikers het tegendeel kunnen bewijzen.

Reservering en betaling.

1.    De huurovereenkomst kan telefonisch, per e-mail of via onze website worden aangegaan.

2.    Na ontvangst van een reserveringsverzoek stuurt Bed & Breakfast Chez Nous een bevestiging (mits de kamer beschikbaar is).

3.    De reservering is definitief na ontvangst van de aanbetaling. De aanbetaling bedraagt 50% van het totaalbedrag. De aanbetaling moet binnen twee weken na ontvangst van de bevestiging worden voldaan.

4.    Indien de aanbetaling niet tijdig binnen is wordt de reserveringsaanvraag geannuleerd. De gast ontvangt hier per e-mail bericht van. 

5.    Het resterende bedrag van 50% dient twee weken voor de aankomstdatum te worden betaald.

6.    Bij reserveringen met aankomst binnen twee weken moet het totaalbedrag direct worden betaald.

7.    Betaling dient te geschieden door overboeking naar IBAN: NL68 RABO 0105 9874 33 t.n.v. J.van Buiten eo T.Helfferich onder vermelding van het boekingsnummer. Door het doen van een betaling bevestigt u de algemene huurvoorwaarden te hebben gelezen en hiermee akkoord te gaan.

Annulering en no show (niet komen zonder annulering).

1.    De huurder dient altijd schriftelijk (per post of per e-mail) te annuleren.

2.    Deelbetalingen worden bij annulering niet geretourneerd.

3.    Bij annulering tot twee weken voor de dag van aankomst is 50% van de huursom  verschuldigd.

4.    Bij annulering na twee weken voor de dag van aankomst is 100% van de huursom verschuldigd.

5.    Indien de huurder binnen 24 uur na de overeengekomen datum zonder nadere kennisgeving niet bent gearriveerd, wordt dit beschouwd als een annulering en is 100% van de huursom verschuldigd.

6.    In geval van annulering onzerzijds worden eventueel al betaalde gelden gerestitueerd.

Sleutel Bed & Breakfast Chez Nous.

1.    De hoofdgast ontvangt een sleutel van Bed & Breakfast Chez Nous. Deze dient weer ingeleverd te worden bij vertrek. De hoofdgast is zelf verantwoordelijk voor het correct afsluiten van de toegangsdeur van Bed & Breakfast Chez Nous.

2.    Verlies van de sleutel is voor kosten van de hoofdgast (€ 25,–) en zal bij uitchecken cash of achteraf per factuur door de hoofdgast voldaan worden.

Aankomst en vertrek.

1.    Op de dag van aankomst is de kamer vanaf 16.00 uur beschikbaar en op de dag van vertrek dient de kamer om 11.00 uur vrij te zijn. Alleen in overleg kan van deze tijden afgeweken worden.

2.    Bij voortijdig vertrek vindt geen restitutie plaats.

Ontbijt.

Het ontbijt wordt in overleg tussen 8.00 en 10.00 uur geserveerd. Afwijkende tijden zijn met ons bespreekbaar. Dieetwensen voor het ontbijt kunnen bij de reservering worden aangegeven.

Parkeren.

Voertuigen kunnen geparkeerd worden op het eigen terrein van Bed & Breakfast Chez Nous. Voor fietsen en motoren is er een garage beschikbaar. Parkeren is gratis en op eigen risico.

Privacy.

Bed & Breakfast Chez Nous zal alle aan haar verstrekte of bekend geworden persoonsgegevens vertrouwelijk behandelen en niet vrijelijk aan derden ter beschikking stellen.

Nadere uitleg over hoe Bed & Breakfast Chez Nous met persoonsgegevens omgaat is te vinden in de privacy verklaring die op de website www.benbcheznous.nl is te vinden.

Klachten.

Uiteraard doen wij ons uiterste best onze gasten een onbezorgd en onvergetelijk verblijf te bieden. Mocht er ondanks onze goede zorgen toch een klacht zijn, dan horen wij dat graag ter plekke zodat wij dit direct kunnen oplossen.